<<< Į pradžią >>>   <<<English >>>    

„LIETUVOS MUZIEJAI“ 2004 m. Nr. 4

PARODOS IR RENGINIAI LIETUVOS MUZIEJUOSE 
(spalis – lapkritis – gruodis)

Šilutės muziejuje

Šilutės muziejuje (H. Šojaus dvare) spalio 15-ąją, Mažosios Lietuvos gyventojų genocido dienos proga, pristatytas kuriamas virtualus vaizdo archyvas Šilutės kraštas ir žmonės senose fotografijose, surengta sukauptų senų fotografijų peržiūra. Susirinkusiai auditorijai multimedia projektoriaus pagalba buvo pristatytos dviejų šeimų, Klaus Scherliess iš Šilutės (šiuo metu gyvena Vokietijoje) ir Klaus Tissat iš Garbupių, fotonuotraukos. Jų dėka buvo apžvelgti ir prisiminti sudėtingi Klaipėdos krašto XX a. pirmos pusės istorijos epizodai.
Spalio 22 d. surengtas vakaras apie XX a. laidojimo papročius. Papročius surinko ir įrašė į garsajuostę kraštotyrininkė, kultūros metraštininkė Paulina Pocienė. Garsajuostė perduota į muziejaus fondus.
Spalio 29 d. Šilutės muziejaus bibliotekoje vyko popietė, skirta tautodailininko Karolio Jackaus (1909–1997) atminimui. Buvo atidaryta tautodailininko tapybos darbų paroda. Parodą rengė fondų saugotoja Birutė Servienė, apipavidalino Jūratė Pancerova. Renginyje dalyvavo būrelis tautodailės mylėtojų, kurie pasidalino prisiminimais apie Karolį Jackų.
Lapkričio 30 d. muziejuje kartu su Šilutės kraštotyros draugija surengta popietė, skirta Tilžės akto dienai. Renginio metu Šilutės I-os gimnazijos mokytojas AlgirdasGečas pristatė tarptautinį projektą Nykstančios kultūros ir tautos vieningoje Europoje.
Jau tapo tradicija gruodžio mėnesį muziejuje rengiami Advento vakarai. 2004 metais surengti trys Advento vakarai. Gruodžio 3 d. vyko Venecijos karnavalo kaukių parodos atidarymas. Parodą pristatė dailininkė Rasa Grybaitė (Jurbarkas). Šilutės 1-os gimnazijos Dryžuotojo šaliko teatro studija (vad. J.Jurkienė) ir Ž.Naumiesčio m-los visažistės parengė teatralizuotą parodos atidarymą. Paroda surengta kartu su Vinco Grybo memorialinio muziejaus dailės studija (Jurbarkas). Parodą rengė ir apipavidalino Jūratė Pancerova. Paroda buvo eksponuojama muziejaus informacijos centre. Parodą aplankė 241 lankytojas.
Gruodžio 9 d. vyko Folkloro vakaras. Dalyvavo muziejaus folklorinis ansamblis „Ramytė“ (vad. G. Pocienė), vakarą vedė bei pasakojo apie advento vakarų papročius Vaida Galinskienė.
Gruodžio 17 d. muziejaus lankytojai buvo pakviesti į poezijos vakarą. Savo kūrybos eiles skaitė šilutiškė poetė Lina Daukšaitė.

© Lietuvos muziejų asociacija
© Lietuvos dailės muziejus
  Tinklalapis atnaujintas 2005.04.04